maschere veneziane by andriano.arte






maschere veneziane by andriano.arte
Ανδρέας Λιάλιος -  από την Σοφία Στρέζου

Εκεί που τα δάχτυλα συνομιλούν με υλικά και γίνονται τέχνη, ο Ανδρέας Λιάλιος συναντά την δική του εκφραστική, που αποτυπώνεται σε μάσκα.
Όχι μια οποιαδήποτε μάσκα, αλλά εκείνη τη μάσκα που εκφράζεται από τα μεσαιωνικά χρόνια, στην πόλη της Βενετίας.
Ίσως γιατί, κάποιος ακοίμητος γενετικός κώδικα αφυπνίζεται στον δημιουργό, δίνοντας τη δυνατότητα στα χέρια να εκφράσει πάνω στη μάσκα τα δικά του και όχι μόνον συναισθήματα.
Έτσι, τα προσωπεία αποκτούν μια λυρική μελοδραματική διάσταση, αντανακλώντας κάθε φορά την αθανασία της στιγμής, που κυριαρχεί το συναίσθημα.

Τι κι αν απουσιάζει η λεκτική διατύπωση;
Η μάσκα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που της προσδίδει ο καλλιτέχνης, μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του θεατή, που ξέρει να ακούει και να αποκρίνεται.

Ο Ανδρέας Λιάλιος με δεξιότητα κι ευαισθησία, αποκαλύπτει στη σαγήνη των έργων άγνωστες πτυχές του εαυτού του. Είναι τα καλλιτεχνήματά του που φωνάζουν τον πόθο για δημιουργία, ερμηνεύοντας τη μαγεία με αποπνέουσα συγκίνηση.
Ερωτοτροπεί με υλικά, για να μεταφέρει κραδασμούς που ανελίσσονται από την μικρή λεπτομέρεια του υλικού ως την τελευταία πινελιά της λάμψης, που θα δώσει το προσδόκιμο αποτέλεσμα της αναζήτησής του.

Γίνεται ο εικαστικός που αποκωδικοποιεί τη λεπτομέρεια των υλικών, την ενσαρκώνει και την καταθέτει γενναιόδωρα προς θέαση, στους αμύητους και μυημένους της τέχνης του. Για να μπορεί να φθάνει, στο προσωπικό εικαστικό σύμπαν την απατηλή και εύθραυστη λεπτομέρεια του ονείρου του.

Πληροφορίες:
maschere veneziane by andriano.arte
https://www.facebook.com/andriano.arte/timeline

Δεν υπάρχουν σχόλια: